4 Ιαν 2016

Η Σουηδία επανέφερε τους ελέγχους στα σύνορά της - Από «μικροσκόπιο» όσοι διασχίζουν τη γέφυρα του Oresund

Photo: Associated Press

Toυς ελέγχους στα σύνορά της επανέφερε η Σουηδία για τους ταξιδιώτες από Δανία, σε μια προσπάθεια να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που καταφθάνουν στη χώρα. 



Photo: EPA


Συγκεκριμένα, από το πρωί της Δευτέρας, όλοι όσοι διασχίζουν και με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο τη γέφυρα του Oresund που συνδέει τις πόλεις της Σουηδίας Malme και Lund με την πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη. που συνδέει με τρένο ή λεωφορείο ή να χρησιμοποιήσουν κάποιο πορθμείο, θα πρέπει να έχουν απαραιτήτως όλα τα νόμιμα έγγραφα διαφορετικά δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος.


Επίσης, όσοι ταξιδεύουν προς τη Σουηδία σιδηροδρομικά, θα πρέπει να αλλάξουν τρένα στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης και να περάσουν από σημεία ελέγχου ταυτοτήτων.

Την ίδια στιγμή, διακόπτονται τα απ' ευθείας σιδηροδρομικά δρομολόγια από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κοπεγχάγης στη Σουηδία, κάτι που αυξάνει τον συνολικό χρόνο μετάβασης κατά 30-40 περίπου λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μέσα στο 2015 η Σουηδία έχει λάβει περισσότερες από 150.000 αιτήσεις για παροχή ασύλου ενώ, ο αριθμός των ατόμων που καθημερινά διασχίζει τη γέφυρα του Oresund υπολογίζεται στις 20 χιλιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: