6 Ιαν 2016

Χωρίς το όριο των 140 χαρακτήρων το Twitter σε λίγους μήνες

O Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey
Θέμα χρόνου είναι πλέον η κατάργηση του γνωστού ορίου των 140 χαρακτήρων του Twitter, με τους επικεφαλής του να κάνουν λόγο για τις νέες ανάγκες των χρηστών του στις οποίες δεν θα διστάσουν να ανταποκριθούν. Συγκεκριμένα, και σε σχετικό Twitt που ανάρτησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της δεύτερης παγκοσμίως μετά το Facebook πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, μεγαλύτερου παγκόσμιου δικτύου, Jack Dorsey, χαρακτήρισε τον μέχρι στιγμής υφιστάμενο περιορισμό ως «όμορφο» για να προσθέσει ωστόσο πως η εταιρία «δεν θα ντραπεί» να προχωρήσει σε αλλαγές που εναρμονίζονται με αυτό που οι άνθρωποι επιθυμούν.



Το νέο όριο αναμένεται να μην μοιάζει καν ως τέτοιο αφού αναμένεται να τοποθετηθεί στους 10.000 χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων των κενών και των σημείων στίξης.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Dorsey, ήδη η εταιρία δουλεύει πάνω στη συγκεκριμένη ιστορική τροποποίηση από τον Σεπτέμβριο του 2015 ενώ, ως χρονικός στόχος που αυτή θα ισχύσει τίθεται το τέλος Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Μέχρι στιγμής το Διαδίκτυο δεν έχει εκφράσει ακόμη τη γνώμη του για το θέμα σε μεγάλη έκταση ωστόσο τα πρώτα σημάδια δεν δείχνουν να είναι ιδιαίτερα θετικά καθώς εκφράζονται φόβοι για το ότι έτσι το Tweeter θα χάσει τον απολύτως ιδιαίτερο χαρακτήρα του με ό,τι μπορεί αυτό να σημάνει και για τη γενικευμένη εργαλειακού τύπου χρήση του.

O ...όχι και τόσο όμως ιδιαίτερος ενθουσιασμός με τον οποίο η παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα δείχνει να υποδέχεται τη συγκεκριμένη αλλαγή, αποτυπώνεται και από το χρηματιστήριο αφού αμέσως μετά την προαναγγελία της, οι μετοχές του Twitter έχασαν σχεδόν το 3% της αξίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: